Filmscore: Süskind (2012)

Filmscore: Süskind (2012)

1942.cIn het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Süskind wordt geregisseerd door Rudolf van den Berg. Van den Berg maakt al meer dan dertig jaar films en documentaires. Zijn film TIRZA, naar het boek van Arnon Grunberg, ging 30 september j.l. in première. De film was Openingsfilm van het Nederlands Film Festival en is verkozen als Nederlandse inzending voor de Academy Awards in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Voor dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama werd een net zo ambitieuze score geschreven door liefst twee componisten: Van den Bergs vaste componist Bob Zimmerman en debutant Nando Eweg. Eweg en Zimmerman (1948) kenden elkaar van de opnames van Tirza.

Delen